Ontwerper Conny Deerenberg

Interieurarchitect Conny DeerenbergNa een bouwkundige opleiding heeft Conny verder inhoud gegeven aan haar grote passies bouwen en interieur en heeft zij de ontwerp opleiding “architectonisch vormgeving” op de Rietveld Academie in Amsterdam gedaan. Sinds 1998 mag zij zichzelf Interieur Architect noemen. Vanaf 2006 werkt zij als zelfstandige vanuit de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Zij werkt voor de particuliere en zakelijke markt. Kijk voor een overzicht van haar werk op www.cdeerenberg.nl. In 2014 heeft zij het merk TEGENDRAADSE DEUREN in de markt gezet.  

Ik zie mezelf als een no nonsens ontwerpster met een praktische kijk op interieur, ruimte en licht. Aan de basis van mijn werk staat altijd een duidelijk concept/plan waarbij zowel in de vormgeving als bij de uitwerking het detail belangrijk is. Daarnaast heb ik een voorkeur voor eerlijke materialen zoals staal, hout en glas.

Binnen het interieur is het belangrijk dat er voldoende bewegingsvrijheid blijft bestaan. Een goede looproute is een belangrijk element binnen het interieur ontwerp. Ook het daglicht laat ik zo ver mogelijk in de ruimte zichtbaar zijn. Goede zichtlijnen waarbij het daglicht niet belemmerd wordt, geven je het gevoel van ruimte!

Mijn ontwerp van "De Tegendraadse Deuren" is hiervan een goed voorbeeld. De kasten langs de wanden belemmeren het daglicht op deze wijze minimaal. Door de deuren tot aan het plafond te maken en uit te voeren met een rank stalen kader met glas wordt het binnentredend licht voor de gehele ruimte behouden.

Ik vind het belangrijk dat de klant zich eigen voelt met het ontwerp. En dat het ontwerp onderdeel uitmaakt van de omgeving. In het geval van deze tegendraadse deuren, staan ze niet op zichzelf, maar zijn een onderdeel van de leefruimte. Met deze deuren “maak je de ruimte“ die op dat moment ‘t beste bij je past.

Ik houd van teamwork! Voor mij is de samenwerking met klant, aannemer en specialist de manier om het project tot een mooi resultaat te brengen. Op deze manier wordt er gebruik gemaakt van ieders specialisme, waardoor een optimaal resultaat te behalen is.

In mijn studio op de inspirerende NDSM-werf in Amsterdam hebben we de ruimte om samen de stappen binnen dit project door te nemen. De gekozen materialen zijn hier aanwezig en er is ruimte en tijd om alle vragen te bespreken.